Bellucci Band – Searching Jazz’ Roots

Bellucci Band is: Gordan Spasovski on Piano, Kiril Tufekcievski on Bas and Blagoja Antovski on Drums.

They will be performing their new material as well as their interpretation of music by McCoy Tyner, John Coltrane, Thelonious Monk and others…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Белучи бенд е составен од тројца македонски џез музичари: Гордан Спасовски – пијано, Кирил Туфекчиевски – контрабас и Благоја Антовски – тапани. Овој бенд е активен на македонската сцена повеќе од една година и бележи голем број настапи помеѓи кои: Today is all about jazz – меѓунаредон ден на џезот, All the colors of jazz – низа концерти низ неколку македонски градови итн. На концертот кој ќе биде оддржан во МС галерија тие ќе го претстават својот најнов материјал кој се состои делумно од оригинални композиции компонирани од членовите на бендот како и од нивни аранжмани на композиции од познатите џез изведувачи како што се: McCoy Tyner, John Coltrane, Thelonieus Monk итн.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *